Suverénní výhra ve Zlíně nás nastartuje před evropskými poháry, věří trenér Plzně Koubek

Fotbalisté Plzně potvrdili, že se po rozpačitém vstupu do sezony dostali do vynikající formy. Dokázali to ve Zlíně, kde v osmém kole první ligy zvítězili suverénně 7:1. V součtu se zápasy v evropských pohárech vyhrála Viktoria podesáté za sebou.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Plzně Miroslav Koubek v 9. zápase ligové soutěže dovedl tým k vítězství 6:2 nad Pardubicemi

Trenér fotbalistů Plzně Miroslav Koubek v 9. zápase ligové soutěže dovedl tým k vítězství 6:2 nad Pardubicemi | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Trenéra plzeňských fotbalistů Miroslava Koubka těšilo po suverénní výhře 7:1 na hřišti Zlína to, že Viktoria navázala na výkony před nedávnou reprezentační přestávkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Zlína Pavla Vrbu a Plzně Miroslava Koubka po kanonádě Viktorie 7:1

„Vždy máte obavy, v jakém stavu tým po pauze nastoupí. Zápasy se nehrají dobře. Před pauzou jsme byli rozjetí a jsem rád, jak jsme navázali na předchozí utkání,“ říká kouč Plzně Miroslav Koubek Radiožurnálu Sport.

Utkání ve Zlíně výrazně ovlivnilo to, že už v sedmé minutě dostal červenou kartu domácí Jakub Černín. V tu chvíli navíc hosté už po gólu Tomáše Chorého vedli 1:0.

„I v deseti hráčích na jedné straně se staly v historii fotbalu různé obraty. Sám jsem jich zažil hodně i s mužstvy, které jsem trénoval. Byly to výhry, ale také jsme dostali napráskáno,“ říká Koubek.

Zklamaný Vrba

Zlín trénuje Pavel Vrba, který stál u zrodu nejúspěšnější éry historie fotbalu v Plzni. Nyní musel uznat, že jeho svěřenci v oslabení na Viktorii jednoduše nestačili.

„Před pokutovým územím a na naší polovině hřiště měla Plzeň hodně prostoru. Měla ho i kvůli tomu, že dobře kombinovala a hledala si správné pozice. Její ofenzivní hráči se hodně nabízeli. Byla to i naše chyba, že jsme neměli správně vykryté prostory, ale bylo to i kvalitou soupeře,“ popisuje trenér Zlína Pavel Vrba.

Dvaasedmdesátiletý trenér Plzně Koubek vzpomínal kromě obratů v podání oslabených týmů i na to, jestli někdy zažil vyšší výhru na hřištích soupeřů: „Když jsem šel na tiskovou konferenci, tak jsem se nad tím zamyslel, ale na úrovni první a druhé ligy si pamatuji jen na vítězství 5:0 venku. Sedm gólů na půdě soupeře si nevybavuji.“

Pro Viktorii Plzeň znamenal zápas ve Zlíně také příjemné naladění na čtvrteční start základní skupiny Evropské konferenční ligy. Plzeň nastoupí doma proti kosovskému Balkani.

„Jsme naladěni, určitě nám to neublížilo, ale naopak máme pokorné a zdravé sebevědomí. Výsledek ve Zlíně a předvedená hra podpořily tyto faktory,“ věří Koubek, že jeho svěřenci po suverénní výhře ve Zlíně nepoleví v koncentraci.        

  

David Nekvinda, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme