Na olympiádě budou pomáhat i zahraniční vojáci. Zejména ti se psy cvičenými na hledání výbušnin

Na bezpečnost letních olympijských her v Paříži budou letos v létě dohlížet i vojáci několika dalších zemí. Pomáhat budou zejména psovodi se zvířaty vycvičenými na vyhledávání výbušnin, sdělilo agentuře AFP francouzské ministerstvo obrany. Polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ve čtvrtek oznámil účast své země. Podle Paříže je podobná výpomoc během velkých sportovních akcí poměrně běžná.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští policisté v Paříži

Francouzští policisté v Paříži | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

„Polské ozbrojené síly se připojí k mezinárodní koalici vytvořené Francií na podporu přípravy a bezpečnosti Letních olympijských her 2024. Do Paříže bude vyslána operační skupina našich vojáků, včetně psovodů se psy. Zaměří se na detekci výbušnin a boj proti terorismu,“ napsal na síti X Kosiniak-Kamysz. Počet vyslaných vojáků neupřesnil.

Francouzský ministr obrany Sébastien Lecornu již dříve oznámil, že na bezpečnost her bude dohlížet 18 000 francouzských vojáků. Na 3000 z nich bude mít na starosti ochranu vzdušného prostoru.

Francie po pátečním teroristickém útoku v Moskvě, k němuž se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS), posílila bezpečnostní opatření na nejvyšší stupeň.

Francie reaguje na útok v Moskvě a zvyšuje bezpečnost. Policie bude moct ‚šacovat‘ lidi

Číst článek

Francouzský systém varování před terorismem má tři stupně, přičemž nejvyšší stupeň se aktivuje v případě útoku ve Francii nebo v zahraničí nebo v případě, že je hrozba útoku považována za bezprostřední.

Spouští se tak výjimečná bezpečnostní opatření, jako jsou zesílené hlídky ozbrojených sil na veřejných místech, jako jsou nádraží, letiště a náboženská místa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme