Autor

Ivana Šuláková

Co v rozhlase dělám:
Především editorku denního vysílání. A co se za slovem „editor“ skrývá? Role, jejíž hlavní náplní je zajištění a kontrola každodenního zpravodajského a publicistického obsahu vysílání naší regionální stanice. Dohlížím na to, abychom v naší nabídce nevynechali nic, co je důležité, zajímavé a podnětné. A patří ke mně i magazín Lékárna, který je zaměřený na zdravotnická témata. Zrovna nedávno jsem zkonstatovala, že mám správně nakročeno k tomu, aby se ze mě (pod vlivem všech prezentovaných neduhů a léků) stal hypochondr.

Jak jsem se k této práci dostala:
Určitě ne náhodou. Jednak jsem žurnalistiku vystudovala a pak jsem taky byla notně neoblomná v přesvědčení, že práce v médiích je jediná, kterou chci dělat. Nebýt mé svéhlavosti, asi by se dnes mí rodiče chlubili právníkem v rodině. 

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Možnost svobodně mluvit o dobrých i špatných věcech - toho si asi cením nejvíce. Prošla jsem praxí i v soukromých médiích, a tam jsem často na "nesvobodu projevu" narazila. Platí tam pravidlo: "Zákazník je náš pán“ a tím je samozřejmě myšlen platící objednavatel reklamy. Ve veřejnoprávním rozhlase si nemusím podobnými starostmi lámat hlavu. A taky mám na mé práci ráda, že je v podstatě každý den tak trochu jiná.

Dosavadní kariéra:
Místy klidná, jindy bouřlivá. Tak jako celý můj dosavadní život. Prošla jsem skoro všemi typy médií, novinami, televizí i rozhlasem, soukromými i veřejnoprávními. Mohu tedy srovnávat a jsem moc ráda, že mě moje kariéra v minulosti i párkrát „vyfackovala“. Jsou to neocenitelné zkušenosti.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Jsem narozena ve znamení Berana, a tak se mnou někdy asi není jednoduché vyjít. Občas si sama sobě lezu na nervy.Nikdy nehážu flintu do žita a jako správný rohatý beran si razím cestu za svým cílem, jen místy s menší oklikou.Pořád bojuji s extrémní přecitlivělostí na nespravedlnost. A je jedno, jestli je páchána na mně nebo na ostatních. Myslela jsem, že s mým přibývajícím věkem trochu „otupím“. Opak je pravdou.

 

Telefon: 221 555 624
E-mail: ivana.sulakova@rozhlas.cz

RSS autora

Články autora

|Ivana Šuláková, Vlasta Gajdošíková, Jan Herget, Matěj Skalický |Zprávy z domova

Senát oživí protikorupční aktivista, horolezec i bývalá ústavní soudkyně

V senátních volbách uspělo poměrně dost nezávislých kandidátů. Zatím není jasné, ke komu se v Senátu jejich hlasy připojí, ale variant je víc. V Senátu zasednou například horolezec Leopold Sulovský, protikorupční aktivista Libor Michálek nebo bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová.

|Ivana Šuláková, Anna Maňourová |Regiony

Od vlakové tragédie ve Studénce uplynuly už 4 roky, viník nehody se stále hledá

Deset minut, přesně takový krátký časový úsek hrál klíčovou roli při vlakovém neštěstí, které se stalo před čtyřmi lety ve Studénce na Novojičínsku. Osmého srpna 2008 v půl jedenácté tam zpožděný mezinárodní vlak Comenius na trase Krakow - Praha narazil do zřícené mostní konstrukce. Nepřežilo osm cestujících, stovka dalších se zranila.

|Naděžda Hávová, Ivana Šuláková, Matěj Skalický |Regiony

Třinecko a Ostravsko-Karvinsko znovu dusí smog

Lidem na severu Moravy se opět hůř dýchá. Pro oblasti Třinecka a Ostravsko-Karvinska platí kvůli smogu až do odvolání signály regulace. Lidé s chronickými dýchacími a srdečními potížemi, starší osoby a malé děti by neměli pobývat venku. Řidiči by pak neměli, pokud nutně nemusí, vyjíždět a situaci ještě více zhoršovat.

|Ivana Šuláková |Regiony

Čeští Poláci si stěžují na ničení dvojjazyčných nápisů

Poláci v příhraničí si stěžují na to, že neznámí vandalové ničí dvojjazyčné nápisy. Například v Českém Těšíně před časem někdo poškodil desítky tabulek s pojmenováním ulic, některé další ukradl. Policistům se pachatele vypátrat nepodařilo. S podobným vandalstvím se ale setkávají i další města a obce v příhraničí.