Byla to válka se špatným koncem pro nás, povzdechl si střelec slávistického gólu Chytil po remíze ve Zlíně

Dohrávkou ve Zlíně se fotbalisté Slavie chtěli v boji o titul dostat na dostřel vedoucí Spartě, nakonec ale na hřišti předposledního týmu tabulky získali jediný bod.

Od zpravodaje z místa Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mojmír Chytil

Mojmír Chytil v souboji se zlínským Tomášem Čelůstkou | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Zápas ve Zlíně skončil pro fotbalisty Slavie komplikací v boji o titul. Druhý tým tabulky totiž na hřišti předposledního celku neudržel vedení a remizoval 1:1. Na vedoucí Spartu tak Slavia ztrácí čtyři body, oba pražské velkokluby přitom teď mají odehraný stejný počet utkání. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy aktérů utkání mezi Slavií a Zlínem po překvapivém výsledku 1:1

„V české lize, kord venku, žádný zápas není jednoduchý, to ukázal i tenhle zápas. Podobný nás čeká v Karviné a my se s tím prostě musíme vyrovnávat a nedostávat tyhle góly,“ řekl trenér fotbalové Slavie Praha Jindřich Trpišovský po nečekané remíze 1:1 na hřišti předposledního Zlína, který předtím sešívaní v lize porazili devětkrát v řadě.

I tentokrát slávisté vedli, v 67. minutě ale domácí po standardní situaci vyrovnali. A právě to trenérovi nejvíc vadilo.

Takovéhle zápasy venku, které se hrají v únoru nebo březnu, se musí vyhrávat tak, že nedostaneme gól. My jsme z té standardky dostali gól, byla to hloupost, že jsme to nedokázali odvrátit. Zlín kromě toho ve druhé půli vlastně nic neměl. V tu chvíli bylo na nás, abychom přidali druhý gól. Místo toho jsme dostali gól ze standardky a nedokázali jsme reagovat,“ dodává zklamaný Trpišovský. 

Slavia tak nevstoupila do jarní části sezony přesvědčivě. V úvodním duelu doma porazila Jablonec až díky gólu v závěru nastavení, teď tedy ztratila body ve Zlíně. Podle útočníka Mojmíra Chytila nebyl problém v tom, že by Slavia duel na hřišti jasného outsidera podcenila.

„To si určitě nemyslím, že bychom to podcenili. Viděli jsme, jaký tenhle zápas byl. Bohužel jsme to nezvládli, byla to válka, bohužel se špatným koncem pro nás,“ povzdechl si Chytil.


Domácí „ševci“ se naopak po remíze radovali takřka jako po výhře, jak glosoval záložník Vukadin Vukadinovič. „Od pondělka slyším od lidí ve městě jenom to, kolik nám nasypou. Takže jsem rád, že jsme se s tím vypořádali celkem dobře,“ řekl Vukadinovič.

Jak už zaznělo, i další duel čeká Slavii na hřišti týmu bojujícího o záchranu. V neděli nastoupí v Karviné.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme