Naše výkony měly vzestupnou tendenci, chválí Rulík po Švédských hrách. Z hráčů cítil odhodlání a snahu

Čeští hokejisté zakončili Švédské hry výhrou. V posledním utkání porazil národní tým Švýcarsko 5:3 a na turnaji obsadil konečné třetí místo. Po utkání mluvil trenér reprezentace Radim Rulík v reporáži Radiožurnálu Sport.

Karlstad (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Radim Rulík na tréninku národního týmu

Trenér Radim Rulík na tréninku národního týmu | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: Profimedia

Trenére, jak budete hodnotit poslední zápas se Švýcarskem? První třetina asi nebyla úplně podle vašich představ, že?
No, nebylo to úplně ono. Ten první gól nás, nechci říct úplně srazil, ale nebylo to úplně příjemné. Myslím, že od druhé třetiny  jsme už měli víc ze hry a jsme víceméně většinu třetiny jsme byli u nich v pásmu. Škoda jen, že jsme nedali víc branek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká trenér Radim Rulík na výkony národního týmu na Švédských hokejových hrách

Celkově si myslím, že jsme se v zápase lepšili po třetinách a ve třetí třetině, přestože jsme prohrávali, tak tam bylo odhodlání. Turnaj jsme chtěl zakončit výhrou a šli jsme si za tím. Hráči byli odměněni za pracovitost a snahu.

Jak moc vás potěšilo to, že tým nesrazil gól do šatny těsně před druhou třetinu?
To byly dvě vteřiny do konce. Stane se to, ale my jsme nehráli dobře boxout kolem branky a když si to dali na beky, tak jsme měli hrát malinko lepší defenzivu malinko lépe. Vlastně všechny tři góly byly po střelách z modré čáry, tam jsme měli zahrát lépe. Řekli jsme si, že chceme vyhrát, a přestože ten gól nebyl příjemný, tak jsme věděli, že máme ještě dvacet minut.

Čeští hokejisté po třech zápasech vyhráli, Švýcarsko zdolali 5:3. Na Švédských hokejových hrách končí třetí

Číst článek

Když zhodnotíme celý turnaj - dvě prohry, jedna výhra, třetí místo. To asi není to, co vás ale zajímá. Co vám tenhle ten turnaj přinesl navíc?
Tak ukázal nám sílu soupeřů. Viděli jsme velkou kvalitu Švédů, osobně si myslím, že tady mají nejsilnější tým. I Finové tady měli silné mužstvo, ale tam jsme sehráli výborné utkání. Celkově si myslím, že se ten první zápas nepovedl, v druhém už jsme se zlepšili a v tom třetím jsme v tom pokračovali.

Určitě jsme nechtěli mít tři prohry. Naše výkony měli stoupající tendenci. Bezprostředně po zápase je těžké to nějak definovat, my si to všechno rozebereme jako a tak to děláme po každém turnaji. Hráčům zase dáme zprávu o tom, jak jsme viděli jejich výkon v národním týmu.

Švédské hokejové hry v Karlstadu, součást Euro Hockey Tour:

Česko - Švýcarsko (0:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 33. Zámorský (Flynn, Jašek), 39. D. Voženílek (F. Král, Jašek), 51. D. Kaše, 53. Hájek (Gazda), 59. D. Voženílek (Jašek) - 15. Simic (Bader), 40. Marchon (Fora), 44. Moy (Stadler). Rozhodčí: Brander (Fin.), Holm - Strömberg, Lundgren (všichni Švéd.). Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 2672.
Sestavy:
Česko: J. Málek - Hovorka, Kempný, Zámorský, J. Galvas, M. Jandus, Hájek, Gazda, F. Král - M. Růžička, Jašek, D. Voženílek - Bambula, M. Kovařčík, O. Kovařčík - O. Beránek, R. Horák, Flynn - A. Najman, D. Kaše, Rychlovský. Trenér: Rulík.
Švýcarsko: C. Hughes - Glauser, Kreis, Stadler, Fora, Jung, Jecker, Frick, Wüthrich - Kessler, Senteler, Moy - Simic, Rochette, Bader - Marchon, Heim, Scherwey - Schmutz, Schmid, Zehnder. Trenér: Fischer.

Petr Kadeřábek, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme