Úspěch českých florbalistů ve Švédsku. Němeček s Langerem slaví mistrovský titul s Storvretou

Čeští florbaloví reprezentanti Ondřej Němeček a Filip Langer slaví zisku titulu ve švédské lize se Storvretou. V superfinále SSL zdolal jejich celek Pixbo Wallenstam 8:5. Obránce a kapitán národního týmu Němeček se na tom podílel třemi body za gól a dvě asistence, útočník Langer vinou zranění z konce základní části nehrál. Dosud se podařilo získat titul v nejlepší lize světa jako jedinému Čechovi útočníkovi Martinu Tokošovi s Falunem v roce 2017.

Stockholm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Langer v dresu Pixbo

Filip Langer | Zdroj: Profimedia

Letošní superfinále švédské ligy se hrálo ve výjimečných kulisách fotbalové Friends Areny a návštěva 18.370 diváků vytvořila nový světový rekord na florbalovém utkání.

Němeček v něm 19 sekund před koncem druhé třetiny nejdříve přihrál na gól Fredrika Lindholma na 4:2 a byl i u následného zvýšení už na čtyřbrankový rozdíl. V 55. minutě sám skóroval a za 31 sekund přihrál na trefu Otta Weidmana.

V ženském superfinále nezabránila kapitánka české reprezentace Eliška Krupnová dvěma góly porážce Pixba s Thorengruppenem 3:6. Se stejným soupeřkami tak musela strávit porážku v boji o titul už počtvrté za sebou. Krupnová nejdříve ve 34. minutě snížila na 1:2 a v čase 54:29 zkorigovala stav na 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme